Idehaza méltatlanul keveset említik, pedig...

Ázsiában, a Közel-Keleten, Afrikában évszázadokon át gyógyszerként használták. A légzőrendszer, a gyomor, a vese, máj betegségeit kezelték vele, a keringési és az immunrendszer megerősítésére használták, továbbá gyulladáscsökkentőként, érzéstelenítésre, antiallergénként stb.
A közép-európai népi gyógyászatban felfúvódás ellen és a szoptatós anyák tejtermelésének fokozására használták.
A Közép-Keleten és Törökországban kenyeret ízesítenek vele. Péksütemények és teasütemények díszítéseként alkalmazzák. Magjának enyhén hagymaíze van, illata megtörve némileg a borsra és a szurokfűre emlékeztet. Elsősorban az arab, a török és az indiai konyha használja. Közép-Keleten sütemények, kenyérfélék tetejére szórják.
Sok kutató egyetért abban, hogy a feketekömény talán a létező legszélesebb körű gyógyító képességekkel rendelkező gyógynövény. 

“Brit tudósok” megállapították, hogy...

“Brit tudósok” megállapították, hogy a tavasznak, a nyárnak, és az ősznek csodálatos illatai is vannak! Ez azoknak új információ, akik számára ezek az évszakok, csak orrfolyást, köhögést, tüsszögést, és vörös szemeket jelentenek. Igen, az allergiáról beszélek! feketekömény (kerti katicavirág) igen hatékony az allergia különböző fajtáinak a kezelésére. A hagyományos gyógyszerek a már kialakult allergia tüneteit csökkentik, a feketekömény ellenben arra jó megoldás, hogy ezek a tünetek egyáltalán ki se alakuljanak. A pollen szezon megkezdése előtt 1-1,5 hónappal kell megkezdeni a feketekömény kapszulák szedését, így mire szükség lesz a védettségre, az pont ki is alakul. A feketekömény mag csökkentheti a szénanátha, a pollen-, a por-, az állatszőr-, sőt, még az ételallergia tüneteit is! 

Gyulladáscsökkentő hatás

 • A feketekömény magjának nagyon erős a baktérium és vírusölő hatása is. Emellett gyulladáscsökkentő hatása és annak erőssége is messze földön ismert.
 • Használata révén elősegíti a nőgyógyászati és a hasnyálmirigy gyulladásos tünetek csökkenését, enyhülését is.
 • Segítségünkre lehet kiegészítő kezelésként megfázás és tüdőgyulladás esetén is.
 • A feketekömény magjának olaját használhatjuk belsőleg is.
 • A reggeli dohányzás okozta köhögések minimalizálására is jó szolgálatot tehet.
 • Fontos szerepe van az ideggyulladások külsőleg történő kezelése esetén is. Az olaj klinikailag igazoltan elősegíti az idegsejtek normális működését.
 • A feketeköménymag olaja nyállal jól elkeverve képes a fogínygyulladást megszüntetni. Emellett a fogszuvasodás kialakulását is képes meggátolni.

Bőrbetegségek esetén

A feketekömény magjából készült olaj képes a különféle bőrbetegségek kezelésére. Használhatjuk akár külsőleg, akár belsőleg.
Külsőleg – vékonyan felkenve a beteg bőrfelületre – jó szolgálatot tesz pikkelysömör, az atópiás ekcéma, a neurodermatitisz, az aknék és a pattanások kezelésében is.

Emésztőrendszeri betegségek esetén

Az emésztési folyamatokat tökéletesen elősegíti. Kiváló puffadásgátló hatással rendelkezik és egyben nagyon jó szélhajtó hatású is. A feketekömény képes feloldani, majd ezek után kiüríteni a belekben letapadt, oda nem illő nyálkaréteget. Használhatjuk gyomor-, illetve bélhurut esetén is. Segítségünkre lehet abban az esetben is, ha a bélrendszerünk elgombásodott.

A légúti rendszer betegségei esetén

A feketekömény képes nagy mértékben enyhíteni a kellemetlen asztmás rohamok mértékét, és csökkenti azok számát is. Amennyiben hajlandóak vagyunk ilyen formán kezelni, úgy egy körülbelül fél-egyéves időszak alatt képesek lehetünk a minimálisra csökkenteni az asztmás tüneteket. Ráadásul ezzel a növénnyel szinte teljes mértékben meg lehet szüntetni a reggeli asztmás köhögéseket is.
A feketekömény emellett még a különféle allergiás reakciókat is képes minimalizálni. Az allergia lehet szénanátha, pollen, por, állatszőr. Ezekre mind-mind nagy segítséget nyújthat ez a növény.
Emiatt azt is mondhatjuk rá, hogy a feketekömény az asztmások és az allergiások egyik csodafegyvere is egyben. De ennél jóval több…

Egyéb betegségek esetén

 • A hidegen sajtolt feketekömény magjának olaja nem csak a vér koleszterin szintjét csökkenti, de gátolja a bélrendszerben történő felesleges koleszterin-mennyiség vérbe történő áramlását is.
 • Képes a vér lipidszintjének a csökkentésére, és ezáltal a vérnyomást is a megfelelő mértékben csökkenti.
 • Jó hatással van a terhességi csíkokra és szoptatás után a petyhüdt bőrbe masszírozva segít helyreállítani a feszességetElősegíti a tejképződését, emellett a rendszeres menstruációra is pozitív hatással van.
 • Bizonyítottan növeli a spermatermelést, sőt azok életképességét is, valamint javítja a potenciált. Szokták különféle impotencia problémákra is alkalmazni.
 • A feketekömény a tudományos élet szereplőinek a figyelmét is felkeltette azon hatásával, amit a tumorok méretének csökkenésével elért. Elsősorban hasnyálmirigy, végbél- és vastagbélrák esetén kiegészítő kezelésként nagyon erősen javallott.

DXN Black Cumin Plus - feketekömény kapszula!

A termék a muszlim világ legnagyobb tiszteletnek örvendő fűszer- és gyógynövényét teszi elérhetővé egy könnyen fogyasztható formában. A termék feketekömény magot, fekete borsot és szegfűszeget tartalmaz.

A feketekömény (Nigella sativa) vagy kerti katicavirág a boglárkafélék (Ranunculaceae) közé tartozó, egyéves, lágyszárú, 30–50 cm magasra növő növény. Elvékonyodó főgyökeréből kevés mellékgyökér ágazik le. A kékes árnyalatú virágok magányosan, a szár vagy az oldalágak csúcsán helyezkednek el. Őshazája valahol Délnyugat-Ázsiában lehetett, de jelenleg a Földközi-tenger környékén elterjedt.

Főbb hatóanyagai: kb. 30% egyszeresen és többszörösen telített zsírsavak (magban, köztük linolsav, olajsav és ezek gliceridjei), keserűanyagok (pl. szaponin), 0,4–1,4% illóolaj, arginin, szterol.
Főbb hatásai: Antibakteriális, gombaölő, gyulladáscsökkentő, emésztésserkentő, étvágygerjesztő, olaja bőrgyógyászati problémákban is eredményesen használható.

A feketekömény magja az ókortól fogva kiemelt jelentőségű. Az i.e. XIV. században élt Tutankhamnon 1922-ben feltárt síremlékében is megtalálták. A Bibliában Ézsaiás könyvében is említik [Ézsa 28:25–27], Mohamed próféta pedig a beszédeit tartalmazó egyik hadísz tanúsága szerint a következőt mondta róla: „Használd a fekete magot, mely minden betegséget gyógyít, kivéve a halált.” A magból készült tea emésztésserkentő, étvágyjavító és szélhajtó hatású.

Tudta Ön, hogy:
• A feketekömény magja az arab, indiai és török konyha egyik legértékesebb fűszere? Íze enyhén a hagymáéra emlékeztet. Megtörve a fekete borséra és az oregánóéra hasonlít. A Közép-Keleten a kenyérfélék tetejére szórják.
• a feketekömény magja mind a Kínai Gyógyszerkönyvben, mind India Ayurvedikus Gyógyszerkönyvében megtalálható?
• a feketekömény helyenként hazánkban is termesztett?
• a feketekömény a híres bengáli öt fűszer keverék egyik alkotórésze?

DXN Black Cumin Plus kapszula összetevői: Nigella sativa 99%, Piper nigrum 0,5%, Eugenia caryophyllus 0,5%
Adagolás: 1–3 tabletta / nap, étkezés után
Tartósítószert, mesterséges színezéket, hozzáadott íz- és aromaanyagokat, adalékanyagokat, állati eredetű összetevőket és gabonát nem tartalmaz. 

Mi fog veled történni, ha elkezded fogyasztani a DXN termékeit?

A természetes gyógymódok, természetes gyógyhatású készítmények hatásmechanizmusa eltérő a gyógyszeripar által ránk erőltetett kemikáliákétól. A valóban gyógyhatású készítmények a természet rendjével összhangban fejtik ki hatásukat az emberi, de még az állati szervezetre is. Azt, hogy Te mit fogsz tapasztalni, ha elkezded szedni a DXN termékeit, nagyon sok fogyasztó tapasztalatainak ismeretében tudjuk előre megmondani. A következő rövid videóban erről hallhatsz pár gondolatot.  

Hogyan tovább?

A hasonló termékekkel foglalkozó weboldalak többségén ilyenkor szoktak egy visszautasíthatatlan ajánlatot az olvasó arcába tolni, különböző marketinges furfangokkal rávenni, hogy már pedig, de most azonnal vásároljon valami csodaszert a látogató. Mi nem követjük ezt a „filozófiát”.  Szeretnénk, ha megéreznéd, hogy mi segíteni szeretnénk, de nem mindenáron. Fontos, hogy olyan információk birtokába juttassunk, amelyek segítenek a legoptimálisabb döntés meghozatalában. Kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy segíthessünk! 

Hogyan segítünk?

 • meghívunk titkos terméktapasztalatos Facebook csoportba
 • ganoterápiás videókat küldünk a részedre
 • igény szerint személyesen is konzultálunk
 •  rendszeres webinárok keretében bővítjük közösen tudásunkat

 

Nem másolhatja az oldal tartalmát.